köpa

För att kunna delta på Bibbans nätauktioner behöver du registrera dig som kund.
Det gör du lätt här.

Bibbans genomför nätauktioner året om i realtid. Du kan delta genom att registrera dig och lägga ett bud på föremål som du tycker om. Godset säljs i befintligt skick.

Bud kan läggas på två sätt:

  • Du kan lägga ett maxbud på ett föremål innan starttiden för en nätauktion i realtid.
  • Du kan delta på realtidsauktioner och lägga bud på föremålen allt eftersom de ropas ut online.

Startpriset på Bibbans nätauktioner varierar oftast mellan 50, 100 eller 200 kr. Du bestämmer själv vilket maxbud du vill lägga för en viss vara. Vid bud från en annan person höjs sedan ditt bud enligt budtrappan upp till det maxbud som du har bestämt. Vissa varor har ett bevakningspris som behöver uppnås för köp. Om inte priset nås ropas varan tillbaka. 

På klubbat pris tillkommer en köparprovision om 20 % (inklusive moms) samt en slagavgift på 20 kronor per utrop. Ibland genomför vi auktioner med föremål från företagsutförsäljningar. På dessa tillkommer även 25 % moms på det klubbade beloppet. Vilka avgifter som tas ut informeras vid varje auktion.

Betalning sker genom att betala fakturan som skickas per mejl ut vid auktionsavslut alternativt vid egen avhämtning med kort, kontanter eller Swish.

På svensk konst som ropas in för mer än 2325 kronor tillkommer en avgift (följerätt) på
5% som betalas av köparen.

Budtrappa:

50 – 10010 SEK
100 – 40020 SEK
400 – 100050 SEK
1000 – 3000100 SEK
3000 – 10 000200 SEK
10 000 – 500 SEK

Ett bud är bindande men skulle du ångra ditt köp så gäller ångerrätten enligt distansköplagen. 

Visningstider
Visningstider och plats för visning varierar för auktionerna. Visning sker oftast i Bibbans lokaler på Bjulevägen 23, Enskede, (t-banestation Stureby). Visa auktioner sker dock på annan plats. Kika alltid på den auktionsspecifika information i auktionskatalogen för att se vad som gäller.

Avhämtning eller hemleverans av föremål
Du kan oftast välja mellan att hämta dina köpta föremål eller att få dem hemlevererade. Plats och tider för uthämtning samt möjligheter till hemleverans varierar mellan auktionerna. Kolla därefter informationen kopplad till varje auktion

Avhämtning av föremål

Tider och plats för avhämtning varierar mellan olika auktioner. Vissa auktioner sker på annan plats och inte i Bibbans lokaler. Information om vad som gäller för respektive auktion finns i auktionskatalogen.

För föremål som inte har hämtats ut under dessa dagar och där ingen transport har bokats eller överenskommelse om senare upphämtning har gjorts tas en förvaringskostnad ut om 30 kronor per dag och utrop.
Objekt som inte hämtas ut inom 14 dagar ger Bibbans rätt att sälja dessa i enlighet med reglerna i lagen om näringsidkarens rätt att sälja ej avhämtade föremål.

Om du vill hämta ut föremålen någon annan tid behöver du höra av dig till hos innan auktionen startar för överenskommelse. Det gör du lättast genom att mejla alternativt ringa. Berätta vilka föremål du är intresserad av att lägga bud på och när du skulle kunna komma och hämta upp dem så återkommer vi så snart som möjligt med besked om det är möjligt.

Hemleverans av föremål
Hör av dig till oss dagen efter auktion för att boka transport. Observera att hemleverans i Stockholmsområdet inte erbjuds för alla auktioner. Information om vad som gäller för respektive auktion finns i auktionskatalogen.

Frakt inom Stockholmsområdet
Mindre skrymmande föremål levereras med cykel mot en avgift på:
100 kr – leveransadress upp till 10 km från Bibbans lokaler.

Större föremål eller en större mängd mindre föremål som kräver transport av motorfordon:

  • 400 kronor inom Stockholmsområdet (1 person + bil)
  • 600 kronor inom Stockholmsområdet (2 personer + bil)

Frakt utanför Stockholmsområdet / International shipping
Vill du ha föremål skickade till en adress utanför Stockholmsområdet eller att föremål ska skickas internationellt så ordnar vi det. Hör av dig till oss för prisuppgifter. Det gör du lättast genom att mejla alternativt ringa. Berätta vilka föremål du kommer att buda på och var de ska skickas så återkommer vi med en offert på kostnad för transport och paketering.